Skip to content

Soudruh KIM ČONG UN sledoval soutěž bojových letců 2019

Pchjongjang, 16. listopadu čučche 108 (2019) (KCNA) – Předseda Korejské strany práce, předseda Komise pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky a vrchní velitel ozbrojených sil KLDR, nejvyšší vůdce naší strany, státu a ozbrojených sil soudruh Kim Čong Un sledoval „Soutěž bojových akrobatických dovedností leteckých velících důstojníků vzdušných a protivzdušných sil Korejské lidové armády 2019“.

Když vážený soudruh nejvyšší vůdce dorazil na letiště Wonsan-Kalma, místo konání, všichni účastníci a diváci začali mohutně provolávat „Hurá!“ s hlubokou úctou k železnému veliteli a velkému vůdci naší revoluce.

 

 

Velitel vzdušných a protivzdušných sil Korejské lidové armády přednesl úvodní projev.

Soutěž byla rozdělena do skupin velitelů divizí, velitelů stíhacích regimentů, velitelů regimentů lehkých letadel, pomocí bombardování a metod střelby s veškerým bojovým vybavením.

Letečtí velící důstojníci a bojoví piloti plně demonstrovali neporazitelnou Kim Čong Unova letectva projevením akrobatických dovedností, které získali během všedních dnů.

Kdykoli velící letečtí důstojníci a bojoví piloti projevili obdivuhodné akrobatické dovednosti statečným a pružným uměním řízení, vážený soudruh nejvyšší vůdce je vřele uznal a povzbudil.

Vážený soudruh nejvyšší vůdce vyjádřil velkou spokojenost s tím, že letečtí důstojníci a bojoví piloti se aktivně a nadšeně zúčastnili soutěže a prokázali vysoké akrobatické dovednosti.

 

 

Vážený soudruh nejvyšší vůdce uvedl: Naši piloti musí být odhodláni mít skvělé ideje a za všech okolností bojovat s nepřáteli ozbrojenými po zuby. Výsledek bitvy není určen technickou specifikací zbraní a vybavení, ale záleží na tom, zač a jakou myšlenkou je boj veden. Jakkoli se mohou nepřátelé chlubit technickou převahou, nejsou schopni využít ideologicko-politické a morálně-vojenské vyspělosti našeho sloužícího mužstva.

Vážený soudruh nejvyšší vůdce zdůraznil, že je třeba, aby se všichni piloti plně orientovali v letecké taktice založené na čučche a byli plně připraveni na její účinné použití v operacích a bitvách, a dodal, že je důležité, aby všichni piloti získali vysokou úroveň letectví, bombardovací a střelecké dovednosti systematickým prováděním letových cvičení na normálním základě za simulovaných podmínek skutečné války v nejtěžších podmínkách.

Vážený soudruh nejvyšší vůdce vyzdvihl směr související s vývojem našich typů leteckých zbraní, jehož cílem je zasáhnout letecké síly nepřátel, kteří se chlubí technickou nadřazeností letadel. Navrhl programové úkoly pro posílení a rozvoj čučchejských vzdušných sil.

Vážený soudruh nejvyšší vůdce poblahopřál leteckým velícím důstojníkům k úspěchu v soutěži a nechal se s nimi na památku vyfotografovat.

Mezi diváky byly kádry Ústředního výboru Korejské strany práce.

 


































 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp

Korejská ústřední televize, https://www.youtube.com/watch?v=G_nPKjCrRdc