Skip to content

Odpálení mezikontinentální balistické rakety Hwasongpcho-17

 

Pchjongjang 17. března čučche 112 (2023) (KCNA) – Kvůli provokativním a agresivním rozsáhlým vojenským cvičením Spojených států amerických a jihokorejských loutkových zrádců, která jsou nerozumně prováděna proti Korejské lidově demokratické republice, vzniká na Korejském poloostrově nejnestabilnější bezpečnostní prostředí. Za takto vážných okolností Ústřední vojenská komise Korejské strany práce 16. března podnikla kroky k provedení cvičné palby mezikontinentální balistické rakety Hwasongpcho-17.

Generální tajemník Korejské strany práce a předseda pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky vážený soudruh Kim Čong Un na místě dohlížel na cvičení odpalovací jednotky mezikontinentálních balistických raket.

Cvičení nemělo žádný negativní dopad na bezpečnost okolních zemí.

V rámci cvičení byla potvrzena bojeschopnost jednotky mezikontinentálních balistických raket a v praxi přísně prověřena mimořádná bojeschopnost strategických ozbrojených sil republiky a jejich spolehlivost.

Mezikontinentální balistická raketa Hwasongpcho-17, odpálená na mezinárodním letišti v Pchjongjangu, dosáhla maximální výšky 6 045 km a uletěla vzdálenost 1 000,2 km za dobu 4 151 s, než přesně přistála v předem stanovené oblasti v otevřených vodách Východního moře Koreje.

 
















 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp