Skip to content

Slavnostní zahájení 2. etapy výstavby 10 tisíc bytů v oblasti Hwasong


 
Pchjongjang 16. února čučche 112 (2023) (KCNA) – 15. února se uskutečnilo slavnostní zahájení druhé etapy projektu výstavby 10 tisíc bytů v Pchjongjangu v oblasti Hwasong, což výrazně posílilo důvěru našeho lidu v nevyčerpatelnou sílu a vzkvétající budoucnost našeho státu, který píše nové dějiny komplexního rozkvětu a rozvoje pod vysoko vztyčeným praporem nezávislosti a soběstačnosti.

Slavnosti se zúčastnil generální tajemník Korejské strany práce a předseda pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky vážený soudruh Kim Čong Un.

Člen prezídia politbyra Ústředního výboru Korejské strany práce, místopředseda Komise pro státní záležitosti KLDR a předseda vlády soudruh Kim Tok Hun přednesl projev.

Vážený soudruh Kim Čong Un osobně stiskl tlačítko elektrické rozbušky, aby zahájil druhou etapu výstavby obytných budov s 10 tisíci bytů v oblasti Hwasong.

V tu chvíli se ozval ohlušující výbuch, který otřásl celou oblastí Hwasong. Potom vzlétly k nebi ohňostroje a ozval se bouřlivý jásot účastníků.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp