Skip to content

Ústřední vědecká konference k 50. výročí přijetí Socialistické ústavy

Pchjongjang 23. prosince čučche 111 (2022) (KCNA) – Ústřední vědecká konference k 50. výročí přijetí Socialistické ústavy se konala 22. prosince v Uměleckém divadle Ponghwa (Pochodeň).

Ústřední vědecké konference se zúčastnili straničtí a státní funkcionáři z Pchjongjangu, vedoucí funkcionáři justice a státního zastupitelství, orgánů veřejné bezpečnosti, propagandisté ​​a teoretičtí pracovníci v oblasti vědy, školství, literatury a umění, tisku a informací, muzeí historické revoluční slávy a vzdělávacích institucí stranických kádrů.

 

 

Na konferenci vystoupili vedoucí oddělení prezídia (stálého výboru) Nejvyššího lidového shromáždění soudruh Ri Kjonhg Hun, ředitelka Pchjongjangského pedagogického institutu soudružka Pak Kum Hui, zástupce generálního prokurátora Ústřední prokuratury soudruh Jun Kwang Won a viceprezident Akademie společenských věd soudruh Song Hjon Won, kteří ve svých projevech vysvětlili historický význam přijetí Socialistické ústavy a praktické i teoretické otázky, které vyvstávají při posilování právního systému pro komplexní rozvoj budování socialismu našeho typu.

Zdůraznili, že velký vůdce soudruh Kim Ir Sen 27. prosince čučche 61 (1972) vyhlásil Socialistickou ústavu KLDR na 1. zasedání 5. Nejvyššího lidového shromáždění, což byla historická událost epochálního významu pro posílení a rozvoj našeho státu a dovršení revoluční věci čučche.

Řečníci uvedli, že Socialistická ústava naší země je velkou politickou chartou, jejímž středobodem je vůdce. Shrnuje původní myšlenky a zásluhy velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena a velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila v budování státu.

Vážený soudruh Kim Čong Un inicioval změny a dodatky k Socialistické ústavě v souladu s jednomyslným přáním všeho lidu, osvětlil směr změny a vylepšil každý článek.

Řečníci vyzvali všechny funkcionáře k plné podpoře plánu a rozhodnutí Ústředního výboru strany a pevnému přesvědčení, že věrná podpora myšlenek a vedení váženého soudruha Kim Čong Una zaručuje jejich osud a štěstí, důstojnost a budoucnost vlasti.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp