Skip to content

V meste Samdžijon bola otvorená nová nemocnica

Pchjongjang, 16. októbra čučche 109 (2020) (KCNA) – V meste Samdžijon bola postavená nová moderná nemocnica, ktorá sa v ére Strany práce stala úžasným vzorom nemocnice v modernom horskom meste.

Ľudová nemocnica mesta Samdžijon dokonale stelesňuje zdravotné a lekárske požiadavky a architektonickú krásu založenú na myšlienke čučche. Všetky oddelenia nemocnice sú plne vybavené najnovšími lekárskymi prístrojmi a zariadeniami. Nemocnica má zavedený systém telelekárskych služieb a zdravotnej starostlivosti založenej na informačných technológiách, s dôrazom na rýchlu a presnú diagnostiku a liečbu pacientov.

Otvárací ceremoniál Ľudovej nemocnice mesta Samdžijon sa konal 15. októbra.

Zúčastnil sa ho podpredseda ústredného výboru Kórejskej strany práce (KSP) súdruh Ri Il Hwan, vedúci oddelenia ústredného výboru KSP súdruh Čche Sang Gon, minister verejného zdravotníctva súdruh O Čchun Bok, predseda provinčného výboru KSP provincie Rjanggang súdruh Ri Tche Il, predseda provinčného ľudového výboru súdruh Ri Song Guk, príslušní funkcionári, pracovníci nemocnice a pracujúci z mesta.

Súdruh Ri Il Hwan v úvodnom prejave uviedol, že nemocnica je darom lásky od váženého najvyššieho vodcu súdruha Kim Čong Una s cieľom umožniť obyvateľom Samdžijonu, ktorí žijú a pracujú v oblasti rodiska veľkého vodcu súdruha Kim Čong Ila, viesť vysoko civilizovaný život v dobrom zdraví s prístupom k najpokročilejšej lekárskej starostlivosti.

Povedal, že Ľudová nemocnica mesta Samdžijon je vzorom miestnej ľudovej nemocnice, ktorá bezchybne stelesňuje zdravotnícke  požiadavky a čučchejské predstavy o architektonickej estetike. Poznamenal, že musíme ešte viac zlepšiť prácu všetkých zdravotníckych zariadení a ústavov a protiepidemických jednotiek, aby sme preukázali výhody systému socialistického zdravotníctva v našej krajine.

Zdôraznil, že každý by mal nezištne bojovať za našu skvelú stranu a štát, ktoré v praxi utvárajú najkrajší raj na Zemi, a dosiahnuť tak hrdé víťazstvo v 80-dňovej kampani pred 8. zjazdom KSP.

Kórejská ústredná tlačová agentúra (KCNA) – www.kcna.kp, Rodong sinmun – www.rodong.rep.kp