Skip to content

Konfrontace s imperialisty ve sféře ideologie a kultury – urputný třídní boj a válka beze střelby

Pchjongjang, 19. října čučche 108 (2019) (KCNA) – Stať novin Rodong sinmun (Noviny práce) z 19. října odhaluje, že imperialisté se pokoušejí zasahovat do suverenity jiných zemí a svrhnout jejich vlády skrytými prostředky útoku.

Takovým nástrojem je předně ideologie a kultura, která je skrytou konfrontací a válkou beze střelby. Tato válka je ostřejší a drsnější než válka s mobilizací fyzické síly a rozhoduje o osudu země a národa.

Ideologická a kulturní otrava je zrádnou metodou nadvlády a agrese, používanou imperialisty od pradávna. Imperialisté se k ní zoufale uchylují jako k hlavnímu prostředku v současné době, kdy se struktura sil ve světě dramaticky mění a univerzalismus moci již neplatí. Trvale provádět ideologickou a kulturní otravu, a tak dosáhnout „mírového přechodu“, aby ovládli svět, když to nedokázali vojenskou silou, to je strategie imperialistů.

Reakční ideologie a kultura, které byla již dříve průvodcem agresí, hraje dnes hlavní roli.

Důvodem kolapsu některých zemí, které v minulosti budovaly socialismus, nebyla slabost vojenské ani hospodářské moci, ani nízká úroveň kulturního rozvoje. Naprosto spočíval v otevření cesty ideologického a kulturního pronikání imperialistů.

Konfrontace s imperialisty v oblasti ideologie a kultury je urputným třídním bojem a válkou beze střelby.

Imperialisté se ani na okamžik nevzdali snahy nás ideologicky a kulturně otrávit. Nepodařilo se jim však ani trochu nahlodat naše ideologické pozice.

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp

 

Sídlo novin Rodong sinmun v Pchjongjangu