Skip to content

Uskutečněna výroba elektřiny zplyňováním rýžových otrub

Pchjongjang, 17. května čučche 108 (2019) (KCNA) – V KLDR rychle pokračuje práce na využití obnovitelné energie jako slunečního tepla, síly větru, podzemního tepla a biomasy. Nedávno se podařilo Fakultě tepelné energetiky Kim Čchekovy polytechnické univerzity na vědeckém základě uplatnit výrobu elektřiny z plynu z rýžových otrub. To je úspěch, který poskytuje technickou záruku pro zvýšení výroby elektřiny s využitím energie biomasy.

Její výzkumná skupina vynalezla nový plán pro zvýšení rychlosti generování plynu z rýžových otrub a odstranění dehtu při současném zvýšení výhřevnosti plynu. Na tomto základě navrhla generátor pro zvýšení intenzity zplyňování.

Hlavní vývojář, vedoucí sekce Kim Čchekovy polytechnické univerzity docent Čon Jong Nam, kandidát věd, řekl, že výsledek po zavedení v zemědělském družstvu v okrese Unrjul v provincii Jižní Hwanghe ukázal, že za hodinu při spotřebě 2 kg rýžových otrub může být získáno více než 100 metrů krychlových plynu a generováno velké množství elektřiny.

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp