Skip to content

Instituce pro šíření myšlenky čučche

Společnost česko-korejského přátelství Pektusan a Česká skupina pro studium a uskutečnění myšlenky čučche přináší na svých internetových stránkách poprvé v češtině informaci o dvou významných organizacích pro šíření myšlenky čučche, která je dnes rozvinuta v kimirsenismus-kimčongilismus jako vedoucí revoluční ideologii naší doby.

 

Korejský svaz společenských vědců (Korean Association of Social Scientists, KASS) byl založen 15. listopadu čučche 68 (1979). Svaz je národní nestálou akademickou organizací, která zahrnuje akademické pracovníky ze vzdělávacích a výzkumných institucí společenských věd v Korejské lidově demokratické republice. Více na samostatné stránce.

 

Mezinárodní institut myšlenky čučche (International Institute of the Juche Idea, IIJI) byl založen 9. dubna čučche 67 (1978) v japonském Tokiu jako odraz touhy po mezinárodním šíření myšlenky čučche. Mezinárodní institut myšlenky čučche je pilířem a základnou, která organizuje studium a šíření kimirsenismu-kimčongilismu ve světovém měřítku a vede k vítězství svatou věc nezávislosti lidu. Více na samostatné stránce.

 

Pro Společnost česko-korejského přátelství Pektusan a Českou skupinu pro studium a uskutečnění myšlenky čučche je velkou ctí spolupracovat s těmito organizacemi.