Skip to content

Oslava 40. výročí íránské islámské revoluce

Pchjongjang, 30. ledna čučche 108 (2019) (KCNA) – Slavnostní setkání a promítání filmu na počest 40. výročí vítězství íránské islámské revoluce se uskutečnilo 30. ledna v Diplomatickém klubu Tedonggang.

Na setkání byl pozván mimořádný a zplnomocněný velvyslanec Íránské islámské republiky v KLDR Seyed Mohsen Emadi a pracovníci velvyslanectví. Přítomen byl ministr práce soudruh Jun Kang Ho, který je předsedou Společnosti korejsko-íránského přátelství, příslušní funkcionáři a pracující města Pchjongjangu.

 

Soudruh Jun Kang Ho v projevu na shromáždění řekl, že vítězství íránské islámské revoluce je pro íránský lid historickou událostí, která ukončila nadvládu a zasahování vnějších sil a otevřela novou éru nezávislého rozvoje a národní prosperity. Korejský lid je potěšen, že íránský lid za posledních 40 let rozbíjí machinace nepřátelských sil a dosáhl ve všech oblastech velkého úspěchu, zdůraznil. Vyjádřil přesvědčení, že prostřednictvím slavnostního setkání a filmové projekce budou ještě více posíleny vztahy přátelství a spolupráce mezi národy obou zemí.

Seyed Mohsen Emadi uvedl, že díky íránské islámské revoluci byla uskutečněna skutečná politická nezávislost a demokracie proti diktatuře a nadvládě vnějších sil a za svobodu, spravedlnost a nezávislost. Řekl, že historické vztahy mezi Íránem a Koreou, založené předchozími vůdci obou zemí, jsou dále posilovány a rozvíjeny ve společném boji proti imperialismu a nadvládě. Popřál lidu Íránu a KLDR úspěch a prosperitu.

Na závěr setkání účastníci sledovali íránský hraný film.

 



 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp