Skip to content

Uhelný průmysl překypuje horlivostí pro zvýšení produkce

Pchjongjang, 5. ledna čučche 108 (2019) (KCNA) – Funkcionáři ministerstva uhelného průmyslu v KLDR jsou naplněni horlivostí hrát vedoucí úlohu při rozvoji soběstačné ekonomiky jako předvoj primární fronty, v souladu s novoročním projevem váženého nejvyššího vůdce soudruha Kim Čong Una.

V srdečné odezvě na novoroční projev váženého nejvyššího vůdce soudruha Kim Čong Una jsou uhelné doly v KLDR plné horlivosti pro zvýšení produkce. V tomto ohledu soudruh Kim Čchang Sok, ředitel odboru ministerstva uhelného průmyslu, řekl Korejské ústřední tiskové agentuře (KCNA):

 

Vážený soudruh nejvyšší vůdce ve svém novoročním projevu uvedl, že uhelný průmysl je primárním prvkem rozvoje soběstačné ekonomiky. Povzbuzeni jeho novoročním projevem, horníci povstali jako jeden muž v náporu ke zvýšení produkce. Ke 4. lednu plnily uhelné doly v celé zemi svůj denní plán produkce na 105 procent.

Vedení v náporu drží uhelné doly v západní části země. Uhelné doly těžebního komplexu Tokčchon splnily těžbu 1,2krát oproti plánu upřednostněním ražby chodeb plynulým vrtáním a trháním. Podobné úspěchy byly dosaženy v komplexech uhelných dolů Andžu a Kangdong.

Uhelné doly v severní části země překonaly své úkoly tím, že zvýšily pracovní rozsah zařízení.

Mezitím funkcionáři ministerstva uhelného průmyslu řádně vykonávali práci na zásobování důlním zařízením, podpěrným dřívím a různými druhy vybavení uhelných dolů v celé zemi.

 

Předseda vlády soudruh Pak Pong Ču při inspekci “Čikdongského uhelného dolu mládeže 8. února”

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp