Skip to content

Rodong sinmun vyzývá mládež, aby se ujala vedení antiimperialistického boje

Pchjongjang, 28. srpna čučche 107 (2018) (KCNA) – Mládež je novou generací, která představuje budoucnost lidstva, a jsou to mladí lidé, kteří by se měli ujmout vedení v boji za dovršení nezávislosti lidstva, uvádí Rodong sinmun (Noviny práce) v článku z úterý 28. srpna.

 

Článek pokračuje:

Pokud mladí lidé odvážně bojují v čele boje proti agresi a vojenským manévrům imperialistů, může být uhájena svrchovanost a mír každé země, ale pokud jednají zbaběle, lid bude odsouzen, aby se setkal s ubohým osudem koloniálních otroků.

Dějiny dokazují, že pokud mladí lidé, dobře si vědomi svého poslání a povinnosti doby, statečně povstanou, země může úspěšně porazit jakkoli silný imperialistický stát, znovu nabýt uloupené svrchovanosti a vybudovat novou společnost a dosáhnout prosperity navzdory jakýmkoli sankcím a tlaku.

Pouze pokud pokrokoví mladí lidé všech zemí bojují, sjednoceni pod praporem nezávislosti proti imperialismu, mohou vybudovat nový nezávislý svět. Pokrokoví lidé světa vkládají velmi vysoké očekávání a důvěru do mladých lidí. Boj s cílem zabránit agresivním válečným manévrům imperialistů a vybudovat nezávislý a mírumilovný nový svět volá mládež, mladé vlajkonoše a bojovníky, v časech představujících naději a budoucnost lidstva.

Pokrokoví mladí lidé světa, kteří milují spravedlnost a pravdu, by měli reagovat na výzvu doby tím, že se zasvětí boji za nezávislost proti imperialismu.

 

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp