Skip to content

Rodong Sinmun: Závislosť na ostatných zruinuje krajinu

Pchjongjang, 21. mája čučche 107 (2018) (KCNA) – Všetky krajiny a národy by mali rozvíjať a posilňovať svoju vlastnú silu a vyriešiť všetko svojpomocne, aby dosiahli nezávislý rozvoj a prosperitu, píšu Noviny práce (Rodong Sinmun) v pondelňajšom článku.

Závislosť od ostatných je veľmi nebezpečný vírus, ktorý spôsobuje, že národ je biedny a slabý, čo vedie k zruinovaniu krajiny, komentuje článok a pokračuje:

Ak sa teraz, keď imperialisti začínajú byť viac ešte viac zúfalí vo svojich snahách vládnuť iným krajinám, národom a celému svetu, niekto pokúša získať prospech zvonka a stane sa na niekom závislý, namiesto toho, aby sa spoliehal na svoju vlastnú silu, je to tak hlúpe konanie, ako keby zničil sám seba.Krajiny, ktoré sa usilujú o nezávislosť a pokrok, by nemali byť závislé od ostatných, ale vydobyť si svoju vlastnú cestu nezávisle a tvorivo, aby si zachovali svoju politickú nezávislosť a dosiahli hospodársku prosperitu.

Hoci človek čelí sociálno-ekonomickým ťažkostiam a tvrdšiemu tlaku imperialistických a hegemonických síl, mal by myslieť dopredu a pevne veriť vo svoju silu. Ak čo i len trochu klesne, už sa viac nepostaví.

Skúsenosť KĽDR, ktorá vyšla víťazne bez akéhokoľvek zlyhania vo svojej línii a frustrácie, jasne dokazuje, že sebadôvera je stále víťaznou zbraňou.

Kórejská ústredná tlačová agentúra (KCNA) – www.kcna.kp