Skip to content

Buržoazní myšlenky a kultura neprojdou!

Pchjongjang, 11. května čučche 107 (2018) (KCNA) – Spojené státy výrazně zvýšily finanční prostředky pro špionáž proti KLDR a snaží se zintenzivnit ideologickou a kulturní otravu naší republiky prostřednictvím elektronických médií a rozhlasu, uvádějí noviny “Rodong sinmun” (Noviny práce) v komentáři z pátku 11. května.
Nedávné plenární zasedání amerického senátu projednalo tuto záležitost a jednomyslně schválilo související zákon, jehož hlavním cílem je diverzifikace prostředků a obsahu přílivu informací do KLDR a zvýšení prostředků pro pomoc při rozšiřování zpravodajství proti ní. Američtí politici schválili povinnost zintenzivnit podvratnou propagační činnost proti KLDR, která byla prováděna hlavně prostřednictvím rozhlasu, s využitím různých médií. Bylo také formalizováno používání všech elektronických médií a informačních technologií včetně USB disků, mobilních telefonů a bezdrátového internetu jako prostředku ideologické a kulturní otravy KLDR a šíření úpadkové hudby, filmů a dramat USA a dalších kapitalistických zemí do KLDR.
To zjevně ukazuje, že americká konspirační snaha rozdělit a ochromit KLDR dosáhla extrémně nebezpečné fáze.
USA po desítky let vedou psychologický boj zaměřený na vnitřní destabilizaci KLDR prostřednictvím špionáže, propagandistického vysílání a odporné propagandistické literatury, aby zničily ideologii a společenský systém KLDR.
USA neváhají páchat nízké a nečestné činy pomocí moderních vědeckotechnických prostředků ve snaze šířit zkaženou buržoazní ideologii a kulturu v našem prostředí.
Zničit naše prostředí pomocí pronikání buržoazních myšlenek a kultury není ničím než divokým snem hlupáků, kteří zapomínají na dějiny a skutečnost.

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp