Skip to content

Kim Čong Un navštívil novou továrnu na lékařský kyslík

Pchjongjang, 15. září čučche 105 (2016) (KCNA) – Kim Čong Un, předseda Korejské strany práce, předseda Komise pro státní záležitosti KLDR a vrchní velitel Korejské lidové armády, poskytl polní pokyny nově vybudované továrně na lékařský kyslík.

mm00247211

Továrna, jejíž všechny procesy jsou automatizovány a počítačově řízeny, je moderní výrobní a dodavatelskou základnou lékařského kyslíku pro nemocnice.
Kim Čong Un obešel oddělovací stanici kyslíku, čerpací stanici plynu kyslíku, stanici zprostředkování kyslíku a další části závodu, seznamuje se podrobně s plánem jeho výstavby a provozu.

mm00247212
Řekl, že je příjemné vidět kyslíkové lahve stojící v řadách na stanici, z nichž každá nese jméno nemocnice, které má být dodána.
Továrna je sice malá, ale velká, protože značně přispívá k ochraně životů a zlepšení zdraví lidu, řekl a stanovil úkoly, kterým čelí. A dal pokyn, že takové moderní výrobní základny lékařské kyslíku by měly být postaveny v různých částech země na základě úspěchů dosažených v její výstavbě.

mm00247213

Když továrna zahájí svou výrobu pro dodávání kvalitního kyslíku pro léčbu, lid z ní bude mít velký přínos, řekl a dodal: Je potřeba, aby náš lid cítil výhody socialistického systému prostřednictvím takových sociálních výhod, jako je socialistického zdravotnictví systém.

mm00247214

Existuje pro nás mnoho věcí, které bychom měli dělat, ale přikládáme hlavní pozornost službě veřejného zdravotnictví, protože představuje socialistický systém a je velmi důležitou prací, aby plně ukázala výhody našeho socialistického systému zdravotní péče, jediného systému na světě, jehož prostřednictvím strana a stát s opdovědností převzali péči o životy a zdraví lidí a zdraví, řekl.
Zdůraznil, že je nutné nařídit trvalé úsilí o konsolidaci materiální a technické základy zdravotnictví, aby zdravotní systém země byl nejoblíbenějším a jedním z nejpokročilejších na světové úrovni.

mm00247215

Vyjádřil přesvědčení, že funkcionáři a zaměstnanci továrny zcela splní svou čestnou povinnost s pevnou vůlí přispět ke zlepšení zdraví lidu.

Provázeli ho místopředseda Čche Tche Bok a náměstek ředitele odboru Ústředního výboru KSP Kang Pong Chun a Ma Won Čchun, ředitel Projektového odboru Komise pro státní záležitosti.

http://www.kcna.kp, zkráceno

mm00247218 mm00247216 mm00247217