Skip to content

Pokyny k testu vysoce výkonného raketového motoru

k001-0

Pchjongjang, 24. března čučche 105 (2016) (KCNA) – Kim Čong Un, první tajemník Korejské strany práce, první předseda Komise národní obrany KLDR a vrchní velitel Korejské lidové armády, navštívil testovací místo k poskytnutí směrnic při testu pozemního proudového vysoce výkonného raketového motoru na tuhé palivo a jeho kaskádového oddělení.
Test byl zaměřen na zkoumání konstrukční bezpečnosti raketového motoru, který byl nově navržen a vyroben v korejském stylu a jeho tahu a určení pracovních specifikací tepelné separace a jiného systému.

Před zkouškou něžně pohladil motor a řekl, že test by se měl ukázat jako úspěšný, neboť motor byl vyrobeno obrannými vědci a techniky KLDR jako produkt sebedůvěry a samostatného rozvoje.

Dal pokyn k zahájení testu.

Motor chrlil obrovské plameny s ohlušujícím duněním.

Výsledky testu ukázaly, že hodnoty odhadu odpovídaly těm z měření a jsou v plném souladu se všemi vědeckými indexy.

Vyjádřil velkou radost a uspokojení, zatleskal a pogratuloval vědcům k jejich úspěchu.

Všiml si s velkým potěšením, že úspěšný test stanovuje pevnou záruku pro dosažení vysokých cílů vědy a techniky národní obrany bez selhání v tomto roce, kdy se uskuteční sedmý sjezd KSP, a pomůže zvýšit sílu balistických raket schopných nemilosrdně udeřit nepřátelské síly.

Úspěšný test proudového a kaskádového oddělení výše uvedeného raketového motoru, který vzhledem k historickému a strategickému významu přikládanému sebedůvěře a samostatnému rozvoji umožňuje významně posílit vojenskou schopnost nepřemožitelné revoluční pektusanské armády, poznamenal, zdůrazniv, že výkony vědců a techniků národní obrany, provedené tvrdou prací na zvýšení národní obranyschopnosti, by měly být vždy připomínány v dějinách země. Vyfotografoval se s nimi.

Vyjádřil očekávání a přesvědčení, že vědci a technici budou dosahovat jednoho úspěchu za druhým ke vštípení přesvědčení a optimismu vojsku a lidu KLDR, a zároveň k úderu velké hrůzy a zděšení do srdcí nepřátel, nesouce v mysli těžké, avšak ctihodné úkoly, které převzali před lety, revoluci, země a její lid.

Korejská ústřední tisková agentura  – KCNA, http://www.kcna.kp

Nenara, http://www.naenara.com.kp/en/news/news_view.php?22+2917

k003-0k002-0