Skip to content

Členové divize členů strany z hlavního města se slavnostně vrátili do Pchjongjangu

Pchjongjang, 21. listopadu čučche 109 (2020) (KCNA) – Bojovníci divizí vybraných členů strany z hlavního města, kteří vytvořili hrdinné a legendární příběhy v nejobtížnějších bojových oblastech při odstraňování následků škod v provinciích Jižní a Severní Hamgjong a dosáhli hrdého vítězství, se 20. listopadu vrátili do milovaného Pchjongjangu.

Bojovníci divizí členů strany z hlavního města, kteří odjížděli do Pchjongjangu se zprávou o věrnosti a hrdém vítězství Ústřednímu výboru veliké strany, byli srdečně vyprovázeni funkcionáři stranických a státních orgánů a pracujícím lidem provincií Jižní a Severní Hamgjong.

 

Vlaky s vlastenci a předními aktivisty naší strany, triumfálně se navracejícími, dorazily na nádraží v Pchjongjangu. Srdečně je přivítali místopředsedové Ústředního výboru Korejské strany práce soudruzi Pak Tche Dok a Kim Jong Čchol, předseda městského výboru Korejské strany práce v Pchjongjangu soudruh Kim Jong Hwan, kádry Ústředního výboru strany a funkcionáři města.

Nespočetné množství obyvatel města, kteří slyšeli zprávy z propagandistických vozů o příchodu divizí členů strany z hlavního města, vyšlo do ulic a srdečně pozdravili bojovníky předvoje.

Atmosféru jejich uvítání pozvedl příjezd autobusů s bojovníky divizí členů strany z hlavního města na ulici Rjomjong poblíž Paláce slunce Kumsusan – nejvyšší svatyně čučche.

Na nádvoří Paláce slunce Kumsusan – nejvyšší svatyně čučche – se konalo shromáždění bojovníků divizí členů strany z hlavního města k předložení zprávy o věrnosti velkému vůdci soudruhu Kim Ir Senovi a velkému vůdci soudruhu Kim Čong Ilovi.

Hrdinové, kteří proslavili čest zachránců a zvláštního oddílu Ústředního výboru strany splněním úkolů stanovených stranou, hrdě vstoupili na nádvoří pochodovou chůzí.

Místa na tribuně zaujali člen prezídia politbyra Ústředního výboru Korejské strany práce, místopředseda Komise pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky a místopředseda Ústředního výboru strany soudruh Pak Pong Džu, předseda městského výboru strany v Pchjongjangu soudruh Kim Jong Hwan, velící důstojníci a příkladní členové divizí členů strany z hlavního města a vedoucí funkcionáři stranických a státních orgánů v Pchjongjangu.

Všichni účastníci se poklonili portrétům slunečně usměvavých velkých vůdců soudruhů Kim Ir Sena a Kim Čong Ila.

Člen politbyra Ústředního výboru KSP, místopředseda Ústředního výboru strany, velitel 1. divize členů strany z hlavního města soudruh Čche Hwi podal zprávu o věrnosti velkému vůdci a velkému generálovi.

Člen prezídia politbyra ÚV KSP, místopředseda Komise pro státní záležitosti KLDR, místopředseda ÚV strany soudruh Pak Pong Džu přednesl blahopřejný projev. Vyzval všechny bojovníky, aby jasně představovali ducha neustálého novátorství, neustálého pokroku na svých revolučních místech, a tím více proslavovali čest členů strany z hlavního města, kterým Ústřední výbor strany nejvýše důvěřuje na revolučním pochodu k 8. sjezdu KSP.

Na shromáždění byla přijata přísaha váženému nejvyššímu vůdci soudruhu Kim Čong Unovi.

 















 

Soudruh Čche Hwi

 






 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp