Skip to content

Konal sa zraz pionierskych organizácií

V Pchjongjangu 14. apríla sa pri príležitosti 105. výročia narodenia prezidenta Kim Ir Sena konalo celoštátne stretnutie pionierskych organizácií.

Čon Jong Nam, prvý tajomník ústredného výboru zväzu mládeže vo svojom príspevku pripomenul, že Kim Ir Sen, ktorý rozvíjal tradíciu čučche orientovaného detského hnutia v ohnisku protijaponského boja, založil po oslobodení vlasti pioniersku organizáciu a vychoval novú generáciu, ktorá je spoľahlivým nasledovníkom revolúcie čučche.

e1-0

História Kim Ir Senovej starostlivosti o mladú generáciu bola prevzatá predsedom Kim Čong Ilom a to v dobách jeho songunského revolučného vedenia.

Ďalej bolo poznamenané, že vďaka najvyššiemu vodcovi Kim Čong Unovi, ktorý realizuje ušľachtilý zámer veľkých vodcov vyjadrujúc lásku k mladej generácii a k budúcnosti sa pieseň “Sme najšťastnejší na svete” rozlieha široko ďaleko po našom kraji.

Následne prebehol prijímací ceremoniál nových pionierov.

Žiaci, vstupujúci do pionierskej organizácie zložili prísahu, ktorú viedol Čoe Rjong He.

Úradní predstavitelia, vojnoví veteráni a vysoko vyznamenaní pracovníci uviazali mladým pionierom červené šatky a pripli im pionierske odznaky na odev.

Pionieri vykonali svoje prvé pionierske zasalutovanie ako odpoveď na heslo “K obrane socialistickej vlasti buď vždy pripravený!”.

Nasledovali prejavy s blahoželaním.

KCNA, http://www.kcna.kp (skrátené)