Skip to content

Odsouzení pokusu o svržení socialismu na Kubě

Pchjongjang 16. července čučche 110 (2021) (KCNA) – 16. července vydal mluvčí Ministerstva zahraničních věcí Korejské lidově demokratické republiky následující tiskové prohlášení:

V posledních dnech vznikla na Kubě vážná situace: v některých regionech, včetně hlavního města Havany, proběhly rozsáhlé protivládní demonstrace. Protivládní protesty na Kubě jsou výsledkem zákulisních machinací a dotěrných intrik vnějších sil, které se jejich pomocí společně s trvající protikubánskou blokádou snaží zničit socialismus a revoluci.

Ministerstvo zahraničních věcí KLDR odsuzuje a odmítá pokus zasahovat do vnitřních záležitostí vnějšími silami, které se pomocí protivládních demonstrací snaží svrhnout socialistický systém Kuby.

Vyjadřujeme svou plnou podporu a solidaritu všem snahám a opatřením vlády a lidu Kuby na ochranu důstojnosti a svrchovanosti země a na obranu vlasti, revoluce a výdobytků socialismu.

Jsme přesvědčeni, že Kuba rozhodně zmaří vměšování vnějších sil, úspěšně překoná současnou obtížnou situaci a spolehlivě ochrání politickou stabilitu země.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp