Skip to content

Soudruh KIM ČONG UN zkontroloval stíhací letecký pluk v západní oblasti

Pchjongjang, 12. dubna čučche 109 (2020) (KCNA) – Předseda Korejské strany práce, předseda Komise pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky, vrchní velitel ozbrojených sil KLDR, nejvyšší vůdce naší strany, státu a ozbrojených sil soudruh Kim Čong Un zkontroloval stíhací pluk útočných letadel divize vzdušné a protivzdušné obrany v západní oblasti.

Váženého soudruha nejvyššího vůdce doprovázel místopředseda Ústředního výboru Korejské strany práce soudruh Ri Pjong Čchol, náčelník generálního štábu Korejské lidové armády armádní generál pozemních vojsk soudruh Pak Čong Čchon a kádry ÚV KSP. Na místě ho uvítal velitel vzdušných a protivzdušných sil Korejské lidové armády armádní generál vojenských vzdušných sil soudruh Kim Kwang Hjok a velící důstojníci pluku stíhacích útočných letadel.

 

Vážený soudruh nejvyšší vůdce vyjádřil velkou spokojenost nad tím, že pluk spolehlivě brání vzdušný prostor západní oblasti země a vykonává službu s jedinou vášnivou touhou naplnit důvěru strany a vlasti. Ocenil jeho úsilí a stanovil programové úkoly pro další posílení bojeschopnosti pluku.

Vážený soudruh nejvyšší vůdce se setkal a promluvil s nejlepšími piloty pluku. Společně s doprovázejícími kádry sledoval letecké cvičení pluku. Piloti, kteří měli to štěstí ukázat drahému maršálovi svou bojovou pilotáž, byli naplněni nezastavitelným vzrušením.

Vážený soudruh nejvyšší vůdce s doprovázejícími kádry sledoval vzdušné manévry a bojové operace statečných bojových pilotů, vyjádřil velkou spokojenost a zatleskal jim.

 

 

Vážený soudruh nejvyšší vůdce uvedl, že při dnešním cvičení spolehliví letečtí bojovníci naší strany prokázali svou bojovou připravenost kdykoli vzlétnout, jakmile bude vydán rozkaz, a vyzbrojeni neochvějným duchem obrany vlasti a nezištným duchem lidských střel prokázali své vysoké schopnosti vykonávat letecké bojové povinnosti, čím jasně projevili vůli bránit vzdušný prostor. Dodal, že úsilí a odhodlání pilotů, kteří jsou vždy věrni rozkazu a výzvě strany, na něj hluboce zapůsobilo, a požádal o předání jeho osobních pozdravů všem bojovým pilotům, sloužícímu mužstvu pluku a jejich rodinám.

Pluk byl naplněn bojovým nadšením a vzrůstajícím duchem neporazitelných bojovníků „jeden proti stu“: jakmile bude vydán bojový rozkaz maršála, s plným nákladem bomb namísto paliva pro zpáteční cestu proletět jakkoli neproniknutelnými oblaky a ohněm a odvážně bojovat s jakýmikoli vzdušnými piráty.

Všichni bojoví piloti a vojáci pluku složili pevnou přísahu odhodlaně bránit Ústřední výbor strany a posvátný vzdušný prostor vlasti za cenu svých životů jako vzdušní bojovníci bezmezně věrní váženému nejvyššímu vůdci soudruhu Kim Čong Unovi, který je nekonečně oceňuje a miluje a vede je s důvěrou a láskou.

 






 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp