Skip to content

Velké masové tělocvičné a umělecké představení “Země lidu”

Velké masové tělocvičné a umělecké představení “Země lidu” se koná na Stadionu 1. máje na malebném ostrově Rungna v Pchjongjangu v období od června do října.

Představení živě a umělecky představuje hrdý průběh vývoje KLDR naplněný velkými vítězstvími a epochálními změnami a skutečný obraz socialistické Koreje, která  pod vedením Korejské strany práce uskutečňuje sny a ideály svého lidu.

 

Mimořádná podívaná se skládá z několika aktů a scén, včetně „Východ slunce na hoře Pektu“ a „Naše socialistická vlast“. Krásné a elegantní rytmy a energické tělocvičné pohyby se odehrávají ve velkých trojrozměrných prostorech, emocionálních národních náladách a důmyslném uměleckém zobrazení, kaleidoskopických velkoformátových scénách na pozadí, nádherných scénografiích, velkolepém osvětlení, organické kombinaci akrobatických kousků na zemi i ve vzduchu…

To vše nutí publikum hořet nadšením, zahaleným do tajemství. Zpracování 3D obrazu, laserové promítání a další osvětlovací techniky a titulky rozličných a uměleckých kaligrafických stylů jsou představeny do rozvinutých velkolepých scén na zemi i ve vzduchu.

Velkoformátové scény provádí více než 17 tisíc studentů středních škol v Pchjongjangu. Více než tisíc hudebníků ve věku od 8 do 70 let hraje na jevišti na kajagum (korejský lidový strunný nástroj, pozn. překl.).

Členové takových významných uměleckých souborů jako Umělecké skupiny Wangdžesan a Národního souboru lidového umění, vítězové “Umělecké ceny 16. února”, dětští vítězové mezinárodních klavírních soutěží, zasloužilí umělci a akrobaté, dodávají představení ještě okázalejší rysy.

 

































 

Video s ukázkou z představení zde: http://naenara.com.kp/en/event/?part=art2019&untitled=1&blank=1&page=video

 

Nenara (Naše země), http://naenara.com.kp