Skip to content

Vážený najvyšší vodca súdruh KIM ČONG UN viedol výcvik jednotky leteckej obrany

Pchjongjang, 17. apríla čučche 108 (2019) (KCNA) – Súdruh Kim Čong Un, predseda Kórejskej strany práce, predseda Komisie pre štátne záležitosti Kórejskej ľudovodemokratickej republiky a najvyšší veliteľ ozbrojených síl Kórejskej ľudovodemokratickej republiky v utorok viedol letový výcvik bojových pilotov jednotky 1017 vzdušných a protileteckých síl Kórejskej ľudovej armády.

Poznamenajúc, že nečakane navštívil jednotku, aby sa dozvedel o letových cvičeniach skupiny bojových lietadiel, vážený najvyšší vodca súdruh Kim Čong Un povedal, že je dôležité vykonať náhlu kontrolu pravidelnej pripravenosti jednotky ako celku. Boj proti vzdušným cieľom prebieha bez predchádzajúceho oznámenia.

Vydal rozkaz pilotom bojových lietadiel v službe, aby vzlietli a predviedli náročné a komplikované vzdušné manévre.

Keď videl cvičených pilotov, ako robili všetky náročné letecké manévre, vrátane vzletu, vzdušných bojových akcií a pristátia, vyjadril veľkú spokojnosť s vynikajúcou pripravenosťou vykonávať akúkoľvek bojovú úlohu bez ohľadu na podmienky a prostredie.

Povedal, že sa cíti pokojne, keď vidí pilotov, ktorí sú ochotní vykonávať službu protivzdušnej obrany hlavného mesta. Vysoko pochválil jednotku za to, že pozoruhodne, dokonale a správne vykonáva politiku strany v oblasti revolučného výcviku, vojenských a politických úloh a odkázal pozdravy všetkým pilotom, pozemnej posádke jednotky a ich rodinám.

Povedal, že všetci piloti by sa mali stať nezdolnými pilotmi, ktorí budú plniť svoje úlohy s ohľadom na očakávania krajiny a ľudu.

Váženého súdruha najvyššieho vodcu doprevádzal súdruh Čche Rjong He, člen predsedníctva politického byra Ústredného výboru Kórejskej strany práce, prvý podpredseda Komisie pre štátne záležitosti KĽDR a predseda prezídia Najvyššieho ľudového zhromaždenia; súdruhovia Kim Pchjong He, O Su Jong, Čo Jong Won a ďalší vedúci predstavitelia ÚV KSP.

Kórejská ústredná tlačová agentúra (KCNA) – www.kcna.kp