Skip to content

Vrchní velitel vítězný v konfrontaci i míru

 

Zvláštní článek dr. Dermota Hudsona k 7. výročí jmenování váženého maršála KIM ČONG UNA vrchním velitelem Korejské lidové armády

 

Londýn, 29. prosince čučche 107 (2018) – 30. prosince tomu bude sedm let od jmenování váženého maršála Kim Čong Una vrchním velitelem Korejské lidové armády politickým byrem Korejské strany práce, které odráželo přání celého korejského národa mít soudruha Kim Čong Una v čele revolučních ozbrojených sil. Především to znamenalo, že vážený soudruh Kim Čong Un převzal štafetu revoluční věci songun a správně vyřešil otázku následnictví, kterou mnohé socialistické země nedokázaly vyřešit a vedlo to v nich ke katastrofickým následkům. Například v SSSR Chruščov uchopil moc poté, co Stalin zemřel, a zbavil se starých bolševiků jako Kaganoviče, Beriji, Malenkova a Molotova a posunul SSSR k pravičáckému, revizionistickému kursu, který vyvrcholil zničením socialismu a rozpadem SSSR v roce 1991. Nicméně soudruh Kim Čong Un zajistil, že k tomu nedošlo v lidové Koreji, deklaruje, že věčnou strategií korejské revoluce je nezávislost, songun a socialismus.

Vážený maršál Kim Čong Un krátce poté, co se stal vrchním velitelem Korejské lidové armády, navštívil historickou 105. soulskou Rju Kjong Suovu tankovou divizi Korejské lidové armády, což je jednotka, která je hluboce zapsána do revoluční historie nejen jako armádní jednotka, kde velký vůdce soudruh Kim Čong Il zahájil 25. srpna 1960 své revoluční songunské vedení, ale byla také jednou z prvních jednotek KLA, které pronikly do Soulu při osvobození jižní Koreje od vlády amerického imperialismu v červnu 1950. To dokazovalo odhodlání drahého váženého maršála Kim Čong Una pokračovat v songunském revolučním vedení, zahájeném velkým vůdcem soudruhem Kim Čong Ilem, prováděním pokynů soudruhů Kim Ir Sena a Kim Čong Ila. Navíc to dokázalo, že vážený maršál Kim Čong Un je vrchním velitelem, který miluje své vojáky a je spolu s vojáky. Maršál Kim Čong Un vždy zdůrazňuje lidově orientovaný styl vedení a vždy sestupuje k základním jednotkám.
Během sedmi let, kdy je vážený maršál Kim Čong Un u kormidla revolučních ozbrojených sil, navštívil mnoho frontových jednotek, jako například Pchanmundžom, stejně jako dělostřelecké jednotky ve vzdálených oblastech, kam cestoval obyčejnou dřevěnou lodí.

 

 

Pod vedením váženého maršála Kim Čong Una se uskutečnily velké a významné úspěchy při budování obranných sil KLDR, která v podstatě překročila jadernou doběhovou čáru, aby se stala jadernou mocností čučche a mocností mezikontinentálních balistických raket. V březnu 2013 drahý vážený maršál Kim Čong Un nastolil skvělou a dynamickou linii bjongdžin, tedy současné budování ekonomiky a jaderné síly. Vedl realizaci této linie k jejímu vítěznému závěru. Maršál Kim Čong Un řekl na 3. plenárním zasedání 7. Ústředního výboru Korejské strany práce 21. dubna 2018, že “zázračné vítězství dokonalého splnění velké historické věci budování státní jaderné síly v krátkém čase méně než pěti let je velkým vítězstvím linie KSP, současně prosazující ekonomickou výstavbu a budování jaderné síly, a také skvělým vítězstvím, kterého může dosáhnout jen hrdinný korejský lid.”

 

Proto KLDR postoupila do nové fáze vývoje, jmenovitě prudké socialistické hospodářské výstavby pod praporem soběstačnosti a samostatného rozvoje. Skutečnost, že se KLDR stala strategickým státem, znamená, že KLDR může jednat se Spojenými státy jako rovnocenný partner. Díky správné politice KLDR a úsilí váženého maršála Kim Čong Una se 12. června 2018 v Singapuru uskutečnil první summit KLDR – USA. Byla to překvapivá událost, kterou nikdo neočekával. Vskutku se zdálo, že válka mezi KLDR a USA je nevyhnutelná, ale díky dovednosti váženého maršála Kim Čong Una a odstrašující síle KLDR se tento zázrak diplomacie uskutečnil. Také mohla KLDR pořádat tři mezikorejské summity a provést průlom ve zlepšování mezikorejských vztahů.

 

 

Strategií USA byla izolace a potlačení KLDR, měly také strategii psychologického boje proti KLDR, extrémní démonizace KLDR, a snažily se KLDR upřít vůbec jakoukoli legitimitu. V Singapuru vážený maršál Kim Čong Un tuto strategii USA zlomil.
KLDR navrhla linii denuklearizace celého Korejského poloostrova. V té době imperialistická média hlavního proudu šířila propagandu, že KLDR souhlasila s jednostranným jaderným odzbrojením a někteří zkázonosní tzv. “odborníci na Koreu” prosazovali linii, že KLDR obnoví kapitalismus. Některé ultralevé elementy obvinily KLDR ze “zaprodání se” a “ustupování imperialismu”. Nicméně KLDR pod vedením váženého maršála Kim Čong Una jednostranně neodzbrojila a také udržela socialistickou cestu. Odmítla také ideologickou a kulturní infiltraci imperialismu.
Proto je vážený maršál Kim Čong Un vrchním velitelem, skvělým velitelem železné vůle, vítězným v konfrontaci s USA a vítězným v míru.

 

RSDr. Dermot Hudson,

prezident Společnosti pro studium politiky songun Spojeného království
předseda Anglické studijní skupiny myšlenky čučche
předseda Společnosti britsko-korejského přátelství
předseda Britského solidárního výboru pro mír a znovusjednocení na Korejském poloostrově
čestný generální tajemník Mezinárodního ústředního výboru pro studium songunu

 

https://juche007-anglo-peopleskoreafriendship.blogspot.com/2018/12/a-supreme-commander-victorious-in.html

 



 

fotografie Korejské ústřední tiskové agentury – KCNA, http://www.kcna.kp