Skip to content

Třídní vzdělávání – důležitá práce, která musí být průběžně prováděna

Pchjongjang, 20. prosince čučche 107 (2018) (KCNA) – Současná skutečnost, ve které všechen lid dynamicky pochoduje vpřed, vyzývá ke zintenzivnění třídního vzdělávání více než kdy předtím, uvádí Rodong sinmun (Noviny práce) ve čtvrtek 20. prosince.

Článek uvádí, že třídní vzdělávání je důležitým úkolem revoluce, který nemůže být ani na chvíli oslaben, a dodává: Pokud by třídní vzdělávání bylo jen na chvíli opomenuto nebo bychom se ho vzdali na půli cesty, vedlo by to k oslabení třídního vědomí lidu, což by znamenalo jeho ideologické a duševní odzbrojení.

Třídní vzdělávání je životně důležité pro rozbíjení narůstajících nepřátelských machinací proti republice a pro boj za socialismus našeho stylu.

Čím více se zrychluje vítězný postup socialismu, čím více roste jeho síla pohřbít kapitalismus, tím tvrdší jsou výzvy a zlost nepřátel. Nyní nepřátelské síly považují sankce a blokádu za poslední možnost, jak zabránit našemu pokroku a rozvoji, a zoufale se k nim uchylují každým dnem. Bez ohledu na změny situace a trendu musíme provádět neustálé inovace a pokrok v revolučním duchu soběstačnosti a tvrdé práce s pevným rozhodnutím všestranně plně odhalit neporovnatelné výhody socialismu před kapitalismem.

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp