Skip to content

Pochodňový průvod mladého předvoje k 70 letům KLDR

 

Pchjongjang, 11. září čučche 107 (2018) (KCNA) – Pochodňový průvod mladého předvoje na oslavu 70. výročí založení Korejské lidově demokratické republiky „Mládeži, vpřed, statečně dokazuj bojovnost hrdinné Koreje!“ se konal v pondělí 10. září na Kim Ir Senově náměstí v Pchjongjangu.

Místa na tribuně zaujali soudruh Kim Jong Nam, člen prezídia politického byra Ústředního výboru KSP a předseda prezídia Nejvyššího lidového shromáždění KLDR; soudruh Pak Pong Ču, člen prezídia politického byra Ústředního výboru KSP a místopředseda Komise pro státní záležitosti KLDR a předseda vlády, a další kádry strany, vlády a ozbrojených sil, předsedové provinčních výborů Korejské strany práce a první tajemník Ústředního výboru Svazu mládeže. Spolu s nimi Salvador Antonio Valdés Mesa, první místopředseda Státní rady a první místopředseda Rady ministrů Kubánské republiky; Helal Al-Helal, zástupce regionálního tajemníka Socialistické strany arabské obrody ze Sýrie a vedoucí stranických, státních a vládních delegací z různých zemí na návštěvě v KLDR u příležitosti oslav 70. výročí založení republiky.

Na tribuně byli přítomni také vedoucí blahopřejné skupiny Korejců v Japonsku, blahopřejné skupiny Generálního svazu Korejců v Číně a delegace Mezinárodní sjednocené konfederace Korejců, delegáti oslav 70. výročí KLDR, funkcionáři strany, ozbrojených sil a mocenských orgánů, ministerstev a národních institucí, důstojníci a mužstvo Korejské lidové armády a Korejských lidových vnitřních bezpečnostních sil a zasloužilé osoby.

Pozváni byli příslušníci blahopřejných skupin a delegací zahraničních Korejců, jednotliví zahraniční krajané a vedoucí pchjongjangské mise Antiimperialistické národní demokratické fronty a členové zahraničních delegací, zástupci diplomatických misí a mezinárodních organizací a vojenští přidělenci a další zahraniční hosté.

 

 

Když byl zahájen pochodňový průvod, na náměstí byly z pochodní vytvořeny nápisy “9. 9.” a “Oslavy 70” za zvuku písně “Zářící vlast”.

Otevřené limuzíny vezoucí portréty usměvavých velkých vůdců soudruhů Kim Ir Sena a Kim Čong Ila projely náměstím v doprovodu mladého předvoje s pochodněmi v rukou.

Mládež a studenti zobrazili pochodněmi slunce a obrovské nápisy „Kim Ir Senův národ“ a „Kim Čong Ilova Korea“. Sestavili z pochodní znak Korejské strany práce, státní vlajku a nápis “Epocha Kim Čong Una“, “nejvyšší vůdce” a “prapor vítězství”.

Průvod postupoval, tvoře nápisy „Hrdinná Korea“ a „Jednomyslná jednota“ dobře organizovanými změnami formace a další nápisy demonstrující důstojnost socialistické Koreje a obraz hořáku pochodně Věže myšlenky čučche a Památníku založení strany.

Nejvroucnější touha všeho lidu a mládeže po váženém nejvyšším vůdci soudruhu Kim Čong Unovi se odrazila v hesle “Sláva maršálovi!”, vytvořeném z pochodní, a byly odpáleny ohňostroje, aby významně ozdobily konec pochodňového průvodu.

 












 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp