Skip to content

Blahopřání k 70. výročí vzniku Korejské lidově demokratické republiky

Praha, 2. září čučche 107 (2018) – Společnost česko-korejského přátelství Pektusan blahopřeje korejskému lidu ke slavnému 70. výročí vzniku Korejské lidově demokratické republiky.

Díky myšlence čučche a politice songun, díky skvělému vedení Korejské strany práce v čele s velkými vůdci soudruhy Kim Ir Senem a Kim Čong Ilem, jejichž velké dílo skvěle rozvíjí vážený nejvyšší vůdce soudruh Kim Čong Un, uhájila lidová Korea tváří v tvář nejtěžším zkouškám svou národní nezávislost a zůstává předvojem společenského pokroku a vyspělé socialistické kultury a morálky. O tom se nejlépe přesvědčili přímo na místě ti členové naší organizace, kteří měli to štěstí hrdinnou Korejskou lidově demokratickou republiku navštívit.

Jsme hrdi na to, že osvobozená severní polovina Koreje uhájila svou nezávislost a moc pracujícího lidu i v těžkých podmínkách po obnově kapitalismu v řadě bývalých spřátelených zemí a úpadku mezinárodního komunistického a dělnického hnutí. Ačkoli byl v bývalém Československu rudý prapor hanebně pošlapán a naše vlast ovládnuta a rozdělena silami imperialismu, lidová Korea má u nás stále mnoho přátel a zůstává příkladem a inspirací v boji za lepší zítřky pokrokovým lidem nejen u nás, ale na celém světě.

Se zájmem sledujeme snižování napětí na Korejském poloostrově a rozvoj dlouholetého úsilí o nezávislé národní znovusjednocení, ale i komplikace, které nadále přinášejí manévry reakčních sil. Tragédie rozdělení národa musí skončit, nikoli však za cenu obnovy kapitalismu v severní části země. Požadujeme odchod okupačních vojsk USA z jižní Koreje a nevměšování do vnitřních věcí korejského lidu.

Přejeme korejskému lidu mnoho dalších úspěchů v budování a obraně národní nezávislosti a věci socialismu.

Přejeme pevné zdraví a mnoho úspěchů váženému nejvyššímu vůdci soudruhu Kim Čong Unovi v jeho nesmírně náročné a zodpovědné práci za mír, nezávislost a šťastnou budoucnost Koreje i celého světa.

 

Ať žije 70. výročí vzniku slavné Korejské lidově demokratické republiky!

Ať žije velká Korejská strana práce!

Ať žije vážený nejvyšší vůdce soudruh Kim Čong Un!

 

Společnost česko-korejského přátelství Pektusan,

Praha, 2. září čučche 107 (2018)