Skip to content

90. výročí Protijaponského odborového svazu

 

Pchjongjang, 24. srpna čučche 107 (2018) (KCNA) – Velký vůdce soudruh Kim Ir Sen vytvořil Protijaponský odborový svaz v Ťi-linu 25. srpna čučche 17 (1928).
Tato organizace byla první korejskou revoluční masovou organizací dělnické třídy, vedenou myšlenkou čučche, která vzdělávala a probouzela obrovské množství pracujících a důrazně je mobilizovala k boji za uskutečnění revoluční linie založené na čučche.

 

 

Velký vůdce založil odborový svaz, sjednocenou masovou organizaci dělnické třídy, po osvobození země na základě cenné tradice výstavby masové organizace vytvořené v plamenech protijaponské revoluce, a tak sjednotil dělnickou třídu v jednu sílu.
Velký vůdce soudruh Kim Čong Il svou vzácnou ideologickou a teoretickou moudrostí a energickým vedením bránil myšlenku vybudování masové organizace a úspěchy velkého vůdce a přinesl velký rozkvět budování odborů a jejich činnosti.
Vážený nejvyšší vůdce soudruh Kim Čong Un vede odborovou organizaci, která se rozvíjela pod vedením velkého vůdce a velkého generála, aby se vždy hlásila ke svému revolučnímu charakteru a stála v čele majestátního pochodu k přiblížení konečného vítězství revoluce.
Vážený soudruh nejvyšší vůdce udělil korejské dělnické třídě drahocenný titul kimirsensko-kimčongilské dělnické třídy.
Slavnostní shromáždění k 90. výročí založení Protijaponského odborového svazu se konalo v pátek 24. srpna v Ústředním sále pracujících.

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp