Skip to content

Soudruh Kim Čong Un se vrátil do vlasti

 

Pchjongjang, 14. června čučche 107 (2018) (KCNA) – Soudruh Kim Čong Un, předseda Korejské strany práce, předseda Komise pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky a vrchní velitel Korejské lidové lidové armády, nejvyšší vůdce naší strany, státu a armády, se 13. června vrátil do vlasti po úspěšném zakončení historického summitu a rozhovorů KLDR – USA v Republice Singapur.

Po epochálním summitu v centru velké pozornosti a vzrušení lidstva, který neměl v dějinách obdoby a který šokoval celý svět, vážený soudruh nejvyšší vůdce v úterý večer opustil místo ubytování a vydal se na zpáteční cestu.

Ministr zahraničí Republiky Singapur Vivian Balakrishnan a ministr školství Ong Ye Kung přišli na mezinárodní letiště Changi, aby vyprovodili váženého soudruha nejvyššího vůdce. Gratulovali mu k úspěchu na historickém summitu KLDR – USA.

Vážený soudruh nejvyšší vůdce poděkoval vládě Republiky Singapur za velké úsilí a upřímnost při zajištění úspěšného summitu KLDR – USA.

Vážený soudruh nejvyšší vůdce se srdečně rozloučil s vysokými představiteli singapurské vlády, kteří přišli, aby ho viděli, a nastoupil do speciálního letadla.

Čínské letadlo, kterým přiletěl, dorazilo na mezinárodní letiště v Pchjongjangu ve středu 13. června v 7 hodin ráno.

Na pchjongjangském mezinárodním letišti se konal slavnostní obřad přivítání váženého soudruha nejvyššího vůdce, přetékající horoucí myslí všeho lidu, který očekával jeho návrat ze zahraniční cesty a toužebně si přál, aby se bezpečně vrátil.

Váženého soudruha nejvyššího vůdce srdečně přivítali vedoucí představitelé strany a vlády.

Odrážejíce jednomyslnou touhu lidu celé země, vedoucí představitelé z celého srdce srdečně blahopřáli váženému soudruhu nejvyššímu vůdci, který zahájil novou éru vztahů KLDR a USA a zároveň řídí trend politické situace na Korejském poloostrově svými energickými zahraničními aktivitami.

Vážený soudruh nejvyšší vůdce si potřásl rukou s každým z vedoucích kádrů strany a vlády, a předal srdečné pozdravy milovanému lidu své vlasti.

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp