Skip to content

Úspěch v tříleté kampani obnovy lesů

Pchjongjang, 23. února čučche 107 (2018) (KCNA) – Armáda a lid KLDR uspěli v tříleté kampani obnovy lesů.

V únoru čučche 104 (2015) vážený nejvyšší vůdce soudruh Kim Čong Un zveřejnil slavnou práci “Nechť celá země, celá armáda a všechen lid uskuteční ráznou kampaň obnovy lesa, aby pokryli hory země zelenými lesy”, která slouží jako prapor povzbuzující celou armádu a všechen lid k velkému projektu přetváření přírody.

Úkoly první fáze pro obnovu lesa byly v zemi splněny.

Po výstavbě lesní školky šetřící půdou a lidskými silami, vzoru v práci pro uvedení výroby sazenic na vědecký, průmyslový a intenzivní základ, byly v různých částech země vybudovány nebo přestavěny lesní školky, které produkují miliardy sazenic.

V provincii Kangwon bylo zrekonstruováno 17 lesních školek a více než sto a několik desítek lesních školek bylo postaveno nebo přestavěno v městech Kanggje a Kimčchek, v krajích Tchečchon, Mundok, Riwon a dalších. Produkční plochy sazenic byly rozšířeny o tisíce hektarů a vytvořeny stovky tisíc hektarů lesů.

Města Pchjongjang a Rason a provincie Čagang a Severní a Jižní Pchjongan splnily své roční plány zalesňování, zatímco provincie Severní Hwanghe a Jižní Hamgjong a město Nampcho zajistily více než 90 % míru zakořenění stromků pomocí různých biologických aktivátorů.

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp